ПОЧЕТНА ЗА АЦЕ ПРОГРАМА УСЛУГИ ПРОЕКТИ НАСТАНИ ПУБЛИКАЦИИ ПАРТНЕРИ ФОТО ГАЛЕРИЈА
 
КОНТАКТ

Фондација
Агро-Центар за
Едукација

адреса:
ул. Цицо Поповиќ,
бр. 7-2/14
Скопје, Р. Македонија

телефон:
+389 2 3222 015

e-mail:
contact@ace.org.mk

 
Поддржано од:
 
 
     Испечати ја страницата   Контактирајте не  
     
      
 
 

ЗА АЦЕ

Фондацијата Агро-центар за едукација е непрофитна фондација, основана 2006 година.

Визија - АЦЕ е синионим за развој на човекови ресурси во земјоделството, производство на храна, заштитата на човековата околина и рурален земјоделски развој во Македонија и регионот.

Мисија - Услугите во образованието на АЦЕ ги задоволуваат потребите на фармерите, специјалистите, раководителите во индустриите, политиката, администрацијата и невладиниот сектор во Македонија и регионот во областа на земјоделството, производството на храна, заштитата на човековата околина и руралниот развој.

Општата цел на Фондацијата АЦЕ е развој на земјоделството во Македонија и регионот, преку јакнење на човековите ресурси, засновано на неформалната и формалната едукација.

Оваа цел значи дека Фондацијата АЦЕ го јакне влијанието на едукацијата во развојот на оддржливото земјоделство, заштитата на животната средина и руралниот развој, преку имплементација на современи курикулуми во неформалното и формалното образование.

АЦЕ своите активности во едукацијата ги извршува во две главни насоки:
  • Неформално образование (обуки, курсеви, семинари и слично)
  • Формално образование (последипломски и докторски студии)

Структура

Одбор на старатели (7 членови)
Др. Гордана Попсимонова
Претседател

Извршна канцеларија
Љупчо Тошев
Извршен директор
Николчо Стоилковски
Соработник на проекти
Гоце Георгиевски
Соработник на проекти
Наташа Огненоска
Администрација

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Како да не најдете
 
  © FACE, All rights reserved