ПОЧЕТНА ЗА АЦЕ ПРОГРАМА УСЛУГИ ПРОЕКТИ НАСТАНИ ПУБЛИКАЦИИ ПАРТНЕРИ ФОТО ГАЛЕРИЈА
 
КОНТАКТ

Фондација
Агро-Центар за
Едукација

адреса:
ул. Цицо Поповиќ,
бр. 7-2/14
Скопје, Р. Македонија

телефон:
+389 2 3222 015

e-mail:
contact@ace.org.mk

 

Поддржано од:

 
 
        Испечати ја страницата   Контактирајте не  
     
      
 
 

НАСТАНИ  

20.10 - 24.10.2015, Исланд
Учество на  вториот партнерски состанок во Исланд во рамките на проектот ГринПОП финансиран од ЕУ програмата Еразмус плус на Агенцијата за европски образовни програми и мобилност на Република Македонија.

19.04 - 21.04.2015, Скопје, Македонија
Организација на Прва транснационална средба, состанок на партнерите и работилница во рамките на проектот ГринПОП, на тема: Образовни можности и потреби во сферата на органското производство во Македонија, одржана во Скопје.

14.03 - 28.03.2015, Холандија
Во рамките на проектот АГЕНТ на програмата Еразмус+ мобилност на учениците од 5 стручни земјоделски училишта од Македонија за време од 2 недели во Хорти Мач Холанд - Холандија на обука за претприемништво и пракса во компании. 

21.02 - 07.03.2015, Португалија
Мобилност на учениците од пет средни земјоделски училишта во Македонија во период од две недели во Апликапропоста-Брага, Португалија на обука за претприемништво и пракса во компании, во рамките на проектот АГЕНТ на програмата Еразмус+.

15.02 - 01.03.2015, Грција
Во рамките на проектот АГЕНТ на програмата Еразмус+ мобилност на учениците од 5 стручни земјоделски училишта од Македонија за време од 2 недели во Перотис Колеџ во Солун на обука за претприемништво и пракса во компании. 

20.10 - 24.10.2014, Скопје, Свети Николе, Струмица, Прилеп и Ресен
Подготвителни активности за проектот „Агент“ (AGricultural ENTrepreneurship), тестирање по англиски јазик на учениците од средните земјоделски училишта во Македонија

02.10 - 04.10.2014, Лил, Франција
Учество на Конференција “Обезбедување квалитет на пракса во странство“ во Лил, Франција

18.06 - 19.06.2014, с. Вруток, Гостивар
Дводневна обука во тренинг центарот на ФФРМ во с.Вруток–Гостиварско: “Технологија на производство и спроведување на добра земјоделска пракса за производство на грав“

11.06 - 12.06.2014, с. Вруток, Гостивар
Дводневна обука во тренинг центарот на ФФРМ во с.Вруток-Гостиварско: - “Технологија на производство и спроведување на добра земјоделска пракса за производство на кромид“

27.05.2014, Скопје
Студенти од ВХЛ Холандија во посета на Македонија: Производи и знаење во ланецот „локално за локално“ во скопскиот регион

28.02.2014, Скопје
Посета на деловни луѓе и професори од Холандија. Тема: Соработка меѓу бизнисите преку вклучување на студентите

04.12 - 06.12.2013, Будимпешта, Унгарија
Работилница во организација на FAO and GAK, St. Stephen University - Developing Knowledge-Sharing Partnerships in Europe and Central Asia

03.11 - 09.11.2013, Финска
Учество во Леонардо да Винчи мобилност од Програмата за Доживотно учење – Професионалци во стручно образование и обука –ВЕТПРО, во JAMK University of Applied Sciences од Финска

19.12.2012, Скопје
АгроБизнис Форум: Презентација “Искористување на човечкиот капацитет во агросекторот и неформалното образование“

19.12.2012, Скопје
Обука за утврдување на оптимална цена на производство

03 и 04.12.2012, Скопје и Штип
Работилници "Иновативни земјоделски бизнис модели за урбаните пазари во Македонија"

23.09-06.10.2012, Холандија
Студиско патување и обука на млади фармери во Холандија

01.08-15.08.2012, Скопје
Повик за обука во Холандија

06-09.04.2010, Охрид, Македонија
Регионална работилница за развој на човековите ресурси во советодавниот сектор во земјоделството во Западен Балкан

30.03.2010, Скопје, Македонија
Проект LEGUMAC: Почетен состанок

29.06.2009, Скопје, Македонија
Втор состанок на Група за воспоставување на врски помеѓу истражувачите и советниците

23.04.2009, Скопје, Македонија
Прв состанок на Група за воспоставување на врски помеѓу истражувачите и советниците

29-30.01.2009, Струмица, Македонија
Трибина за недостатоците и перспективите при производството, преработката и извозот на индустриска пиперка во Република Македонија

22-24.01.2009, Охрид, Македонија
Обука „Методологија за обука на возрасни за наставници од средните земјоделски училишта“

31.13-02.04.2009, Санкт Петерсбург, Русија
10-ти состанок на Регионалниот надзорен одбор

05.11.2008, Скопје, Македонија
Работилница за протоколи за култури (индустриска пиперка, пченица, ‘рж, и маслодајна репка). Зелјоделски Институт – Скопје

30.09-01.10.2008, Ресен, Македонија
Анализа и компарација на можните алтернативи за управивање на отпадот од пакувањата на пестициди во Преспа.

22.10.2008, Скопје, Македонија
Работилница за протоколи за овошје (сливи, праски, јагоди и малини). Зелјоделски Институт – Скопје

30.09-02.10.2008, Букурешт, Романија
Учество на 9-от состанок на „RSC-SEEDNet„.

22.08.2008, Ресен
Презентација на активностите за студијата за создавање на ефикасен и одржлив систем за менаџмент на отпадот од пакувањата на пестициди во регионот на Преспа и развивање на практики за справување со истите.

10.07.2008, Скопје, Кочани
Посета на Долно Лисиче и Кочани со Директорот на МААСП 2 Програмата, со Г-дин Џереми Грум.

16-20.06.2008, Скопје
“SEEDNet”  oбука за регенерација на растителен генетски материјал.

09.06.2008, Скопје
Работилница за протоколи за домат, јаболко и сончоглед.

18.04.2008, Скопје
Презентација на студија “Балкански трговски договори“ во Министерство за Економија на Република Македонија.

08-09.04.2008, Охрид
4-ти работен состанок на “SEEDNet” Работната Група за Овошје и Лоза.

20-21.03.2008, Скопје
Прв состанок на “SEEDNet” Работната Група за Документација & Информирање.

19-20.03.2008, Скопје
Состанок на “SEEDNet” Работната Група за Индустријски растенија.

19-20.03.2008, Скопје
Состанок на “SEEDNet” Работната Група за Житни култури и Пченка,

01-03.04.2008, Драч – Албанија
Учество на 8-от состанок на RSC-SEEDNet

20.12.2007, Скопје
Тркалезна маса за развој на протоколи за земјоделски култури

28.11.2007, Скопје
Обука за користење на интернет

21.11.2007, Скопје
Обука за користење на интернет

14.11.2007, Скопје
Обука за користење на интернет

07.11.2007, Скопје
Обука за користење на интернет

18 и 19.09.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 5. Советување на фармери

04, 05 и 06.09.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 4. Деловен менаџмент (управување)

30.08.2007, Куманово
Обука за собирачи и откупувачи на диви, самоникнати и ароматични растенија согласно органските принципи.

27 - 29.06.2007, Скопје
FAO - Работилница за градење на партнерство во земјоделството помеѓу земјите од Западен Балкан.

23.06.2007, Кочани
Обука за собирачи и откупувачи на диви, самоникнати и ароматични растенија согласно органските принципи.

16.06.2007, Ново Село
Обука за собирачи и откупувачи на диви, самоникнати и ароматични растенија согласно органските принципи.

05, 06 и 07.05.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 3. Деловно планирање

29 и 30.05.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 2. Основи на финансиско работење

23 Мај 2007, Битола
Обука на советници на АПРЗ за “Националната програма за рурален развој 2007”

22 Мај 2007, Струмица
Обука на советници на АПРЗ за “Националната програма за рурален развој 2007”

17 Maj 2007, Штип
Обука на советници на АПРЗ за “Националната програма за рурален развој 2007”

16 Maj 2007, Скопје
Обука на советници на АПРЗ за “Националната програма за рурален развој 2007”

14 и 15.05.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 1. Идентификација на клиенти

26 и 27.04.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 5. Советување на фармери

12,13 и 14.04.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 4. Деловен менаџмент (управување)

20.04.2007, Скопје
12-месечен координативен состанок на партнерите вклучени во БАМ (BAFN) Проектот

27, 28 и 29.03.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 3. Деловно планирање

15 и 16.03.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 2. Основи на финансиско работење

22 и 23.02.2007, Велес
„Претприемачки вештини во земјоделието„, Модул 1. Идентификација на клиенти

19.02. 2007, Велес
1-ва Електронска Седница на Управниот Одбор на Фондацијата АЦЕ

13.11.2006  до 01.12.2006, Скопје
Курс за обучувачи  „Методологии за учење на возрасни„

02.06.2006, Скопје
Свеченост по повод официјалното започнување со работа на нашата организација

29.05.2006, Скопје
Прв состанок на Советодавната Група на Фондацијата АЦЕ

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Како да не најдете
 
  © FACE, All rights reserved