Image
Запознајте ја Фондација Агро-центар за едукација

ЗА НАС

Општата цел на Фондација Агро-центар за едукација претставува развој на земјоделството во Македонија и регионот, преку јакнење на човековите ресурси, засновано на неформалното образование и обука.

Нашиот тим

Запознајте го нашиот тим

Визија и мисија

Нашата визија и мисија

Вредности

Нашите клучни вредности

Стратешки план

Нашиот стратешки план 2018-2021
Нашите успеси

Проекти

Ни претставува огромно задоволство тоа што во изминативе години, со помош на нашите партнери, успеавме да изведеме голем број на проекти, придонесувајќи за развојот на неформалното образование во областа на земјоделството, младинската мобилност и социјалното претприемништво.
0
ГОДИНИ ИСКУСТВО
0
ИЗВЕДЕНИ ПРОЕКТИ
0
ИЗДАДЕНИ ПУБЛИКАЦИИ
0
ОДРЖАНИ ОБУКИ
НОВОСТИ И НАСТАНИ

Најново од Фондација Агро-центар за едукација

Во оваа секција ги прикажуваме новостите и настаните кои Фондацијата Агро-центар за едукација ги организира во своето работење.
Ве покануваме да ги прочитате содржините.
Фондација Агро-центар за едукација/Foundation Agro-Centre for Education

Фондација Агро-центар за едукација/Foundation Agro-Centre for Education

1,453

АЦЕ е синионим за развој на човекови ресурси во земјоделството.

ПОВИК ЗА ИЗБОР НА СОЦИЈАЛНИ МЕНТОРИФондација Агро-центар за едукација, објавува повик за избор на 10 социјални ментори во рамките на проектот „Почитувај ги традициите, но биди одговорен!“ Општата цел на проектот е да се подигне свеста на возрасните Роми и родителите за ризиците и опасностите што ги носат раните бракови кај нивните деца на возраст под 16 години, во смисла на нивна маргинализација и социјална исклученост. Социјалните ментори ќе учествуваат во програмата за обука од 08-ми до 15-ти септември 2024 година во Бузау, Романија, наменета за развивање на нивните компетенции за социјално менторство, јавна комуникација и вештини за застапување.Оваа иницијатива има за цел да ги обучи поединците кои ќе ги поддржат ромските заедници, фокусирајќи се на справување со ризиците и опасностите од раните бракови кај децата Роми.Со тоа што ќе станат социјални ментор, кандидатите ќе играат клучна улога во поддршката на ромските заедници и во решавањето на критичните социјални прашања.Како да аплицирате?Заинтересираните кандидати треба да го достават своја кратка биографија и кратко мотивационо писмо со детали за нивното релевантно искуство и мотивација за учество во програмата на следнава е-маил адреса: a.nikolova@ace.org.mk Краен рок: Апликациите треба да се достават најдоцна до 20.06.2024 година.Придружете ни се во оваа важна иницијатива за поддршка и зајакнување на ранливите групи преку социјално менторство. ... See MoreSee Less
View on Facebook
Би сакале да ви го претставиме петтиот билтен во проектот ВЕРМИКОМПОСТИНГ: Иднината На Одржливото Земјоделство И Управување Со Органскиот Отпад Во Европа – POWERWORMS.Нашето патување овој месец не води низ сложените процеси на управување со органскиот отпад и ги истакнува предизвиците и можностите. Го истражуваме влијанието на органскиот отпад врз нашата животна средина, воведуваме практични и иновативни стратегии за намалување на отпадот и ја славиме трансформативната моќ на вермикомпостирањето. Преку студии на случај и практични совети, имаме за цел да инспирираме акција и вклученост на сите нивоа - од индивидуални домаќинства до иницијативи во заедницата.Ајде да тргнеме на ова патување заедно, вооружени со знаење, овластени од заедницата и инспирирани од бескрајните можности за трансформација.@Powerworms#powerworms #SustainableLiving #vermicomposting #greenfutureWe would like to present the fifth newsletter in the project VERMICOMPOSTING: The Future of Sustainable Agriculture and Organic Waste Management in Europe – POWERWORMS.In this issue we where we delve into the critical importance of biodiversity in agriculture and share practical insights, case studies, and global initiatives to foster sustainable farming practices. Biodiversity, often referred to as agrobiodiversity, is the foundation of resilient and productive agricultural systems. It encompasses the variety of life forms that are essential for sustaining the health and stability of agricultural ecosystems.Dive into the newsletter and discover the transformative power of biodiversity in agriculture. Together, we can create a thriving, resilient agricultural landscape for future generations. ... See MoreSee Less
View on Facebook
POWERWORMS celebrates World Environment Day, On this #WorldEnvironmentDay, POWERWORMS celebrates our commitment to sustainable agriculture. We are building tools to develop correct strategies for using organic waste as input in agricultural production for a sustainable environment! #Sustainability #POWERWORMS ... See MoreSee Less
View on Facebook
🌟 POWERWORMS Project Event Announcement 🌟We are excited to announce an upcoming Learning, Teaching, and Training (LTT) activity organized by our lead partner, Malatya Turgut Ozal University! 📚✨📅 Dates: 16-18 July 2024📍 Venue: Battalgazi Campus Arslantepe Meeting Hall, hosted by Malatya Turgut Özal University, TürkiyeThis LTT event will focus on:🔍 Learning about the Current Status of Vermicompost Production in Türkiye📝 Theory to Practice for Vermicomposting🌿 Study Visit at ARDIÇ Organic Fertiliser - Vermicompost ProducerThree days of insightful sessions, hands-on learning, and networking opportunities with experts in the field of vermicomposting! Whether you're a seasoned professional or just curious about sustainable agriculture, this event is perfect for expanding your knowledge and connecting with like-minded individuals.Stay tuned for more details and updates. 🌱🐛#POWERWORMS #Vermicomposting #SustainableAgriculture #LearningEvent #MalatyaTurgutOzalUniversity #ARDIÇOrganicFertiliser ... See MoreSee Less
View on Facebook
Би сакале да ви го претставиме четвртиот билтен во проектот ВЕРМИКОМПОСТИНГ: Иднината На Одржливото Земјоделство И Управување Со Органскиот Отпад Во Европа – POWERWORMS.Во овој број се фокусираме на Денот на планетата Земја, Еколошкиот отпечаток на конвенционалното земјоделство како и на Одржливото земјоделство како решение за еколошките предизвици.Додека го славиме Денот на планетата Земја, да се потсетиме дека одржливото земјоделство не е само опција; тоа е неопходност за здравјето на нашата планета и идните генерации. Со усвојување и промовирање одржливи земјоделски практики, можеме да го намалиме влијанието врз животната средина, да ги зачуваме природните ресурси и да обезбедиме безбедност на храна за сите. Секој може да биде дел од ова движење. Ајде да се посветиме на поддршка на регенеративното земјоделство, намалување на отпадот од храна, промовирање на биодиверзитетот и прифаќање на иновациите во земјоделството. Заедно, можеме да негуваме позелена, поздрава планета за сите.Powerworms#powerworms #SustainableLiving #vermicomposting #greenfutureWe would like to present the fourth newsletter in the project VERMICOMPOSTING: The Future of Sustainable Agriculture and Organic Waste Management in Europe – POWERWORMS.In this issue we focus on Earth Day, the Ecological Footprint of conventional agriculture as well as Sustainable Agriculture as a solution to environmental challenges.As we celebrate Earth Day, let's remember that sustainable agriculture is not just an option; it's a necessity for the health of our planet and future generations. By adopting and promoting sustainable agricultural practices, we can reduce environmental impact, conserve natural resources, and ensure food security for all. Everyone can be a part of this movement. Let's commit to supporting regenerative farming, reducing food waste, promoting biodiversity, and embracing innovation in agriculture. Together, we can cultivate a greener, healthier planet for all. ... See MoreSee Less
View on Facebook
Соработка

Контактирајте не

Фондација Агро-центар за едукација располага со квалитетен и стручен кадар, со особен успех во изработка и имплементација на проекти во областа на неформалното образование и обуки во земјоделството, социјалното претприемништво и младинската мобилност

  Поддржани од:

  Во текот на своето постоење, Фондација Агро-центар за едукација има остварено соработка со повеќе меѓународни фондови за развој.
  erasmus-plus-logo

  By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close