Image
Meet Foundation Agro-Centre for Education

ABOUT US

The general aim of Foundation Agro-Centre for Education is the development of agriculture in Macedonia and the region by strengthening the human capacities based on non-formal education and training.

Our Team

Meet our team

Vision and Mission

Our vision and mission

Core Values

Our core values

Strategic Plan

Our strategic plan for 2018-2021
0
YEARS OF EXPERIENCE
0
IMPLEMENTED PROJECTS
0
PUBLISHED PUBLICATIONS
0
TRAINING COURSES
NEWS AND EVENTS

Newest from Foundation Agro-Centre for Education

Here you can read about the latest news and events regarding our work and contribution.
Фондација Агро-центар за едукација/Foundation Agro-Centre for Education

Фондација Агро-центар за едукација/Foundation Agro-Centre for Education

1,434

АЦЕ е синионим за развој на човекови ресурси во земјоделството.

На 7-ми Септември, во Рим, ФАЦЕ учествуваше на вториот Транснационален состанок на партнерите во проектот LEAF – Учење за основите на еколошките ставови. Проектот LEAF има за цел да ја стимулира реактивноста на професионалната обука кон зелените вештини преку обезбедување на нова методологија за обука која, почнувајќи од создавање на стандарди за анализа на вештини, до поставување на платформа и сродни наставни материјали, овозможува последователен развој на курсеви за обука.On September 7th, in Rome, FACE participated in the second Transnational meeting of the partners in the LEAF project - Learning about the basics of environmental attitudes. The LEAF Project intends to stimulate the reactivity of professional training towards Green skills by providing a new training methodology which, starting from the creation of a standard for the analysis of skills, up to the setting up of a platform and related teaching materials, allows the subsequent development of training courses to be carried out, in the first instance, with the training operators/teachers of the participating Partners.#Ecology #Green #Sustainability #Erasmus+project #environment #Erasmus+project #environment ... See MoreSee Less
View on Facebook
На 18-ти и 19-ти Јули во Љубљана, Словенија, ФАЦЕ учествуваше на треттиот транснационален состанок на партнерите во проектот ХИАТУС. На состанокот партнерите разговараа за реализираните активности во проектот, постигнатите резултати и следните чекори во проектот. Целта на проектот ХИАТУС е да се намали се поширокиот јаз (хиатус) кој постои помеѓу знаењето кое учениците од средните училишта го стекнуваат во училиштето и нивните техничко-професионални компетенции кои се потребни во работната средина. Со овој проект ќе се овозможи во рамките на училишната настава развивање на методологија на настава која ќе се фокусира на “service design thinking”, кое е конфигурирано како збир на когнитивни, стратешки и практични процеси преку кои се произведуваат производи, проекти или идеи.On the 18th and 19th of July in Ljubljana, Slovenia, FACE participated in the third transnational meeting of partners in the HIATUS project. At the meeting, the partners discussed the implemented activities in the project, the achieved results and the next steps in the project. The general objective of the project HIATUS is to develop within the school context a teaching methodology that uses design skills for the implementation of products / services - service design thinking - in relation to the changing demand of the labor market / territory.#HiatusProject #Erasmus+ #KA2 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Во рамките на акредитираниот проект за мобилност, на учениците кои се на мобилност во Патра, оваа недела им се придружија и 4 наставници на мобилност со посета на работни места во земјоделски компании и училишта. Овие посветени наставници учествуваат во еднонеделна програма за мобилност со посета на работни места, нурнувајќи се во локалниот образовен систем за да добијат вредни сознанија и да разменат иновативни идеи. Со ова искуство, наставниците ќе имаат можност да ги набљудуваат активностите на средните земјоделски училишта и комании поврзани со практичната работа на учениците и да ги збогатат своите наставни практики. ... See MoreSee Less
View on Facebook
Со задоволство можеме да го споделиме напредокот на учениците во првата недела од мобилноста во Патра, Грција. Првата недела се одвива со голем успех, и учениците покажаа примерна посветеност и ентузијазам за време на практичната работа. Нивната посветеност кон учењето и нивната приспособливост во различни работни средини се за пофалба. Со нетрпение ја очекуваме втората недела од мобилностa, бидејќи учениците продолжуваат да се истакнуваат и да прифаќаат нови можности во Патра, Грција. ... See MoreSee Less
View on Facebook
Во рамките на Акредитараниот проект за мобилност на ученици и вработени/кадар во стручно образование и обука за 2023 година на ФАЦЕ, 10 талентирани ученици од земјоделско-ветеринарната струка од СОУ „Кочо Рацин“ Свети Николе денес започнуваат со двонеделна програма за мобилност, каде што ќе се вклучат во интензивна обука во реномирани земјоделски компании во Патра, Грција.Учениците во овој период ќе се стекнат со искуства од реалниот свет, практично знаење и ќе можат да ги прошират своите хоризонти. Оваа можност несомнено ќе ги обликува нивните кариери и ќе ја поттикне нивната страст за земјоделството. ... See MoreSee Less
View on Facebook
Collaboration

Contact Us

We are always open for consultation, as well as collaboration with proven, dedicated partners. Our team has years of experience in many agricultural sectors and is always ready to help!

  Supported by:

  During its work, Foundation Agro-Centre for Education has collaborated with several funds for international development.
  erasmus-plus-logo

  By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close