ПОЧЕТНА ЗА АЦЕ ПРОГРАМА УСЛУГИ ПРОЕКТИ НАСТАНИ ПУБЛИКАЦИИ ПАРТНЕРИ ФОТО ГАЛЕРИЈА
 
КОНТАКТ

Фондација
Агро-Центар за
Едукација

адреса:
ул. Цицо Поповиќ,
бр. 7-2/14
Скопје, Р. Македонија

телефон:
+389 2 3222 015

e-mail:
contact@ace.org.mk

 

Поддржано од:

 
 
     Испечати ја страницата   Контактирајте не  
     
      
 
 

 Проект ГринПОП - "Зелена Програма за Органско Производство"

Проектот GreenPOP (Green Program for Organic Production) - “Зелена Програма за Органско Производство“ е финансиран од ЕУ Програмата Еразмус плус на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на република Македонија, во рамките на Клучна акција 2 – Стратешки Партнерства, под број 2014-MK01-KA202-000280.

Целта е да им се овозможи на давателите на образовните услуги од сферата на земјоделството да испорачуваат иновативни програми за обука и курсеви за одржливо (органско) земјоделство со фокус на практичната обука (обука на фарма) наменета за две целни групи:

  1. Ученици од средните земјоделски училишта (од втора, трета и четврта година) како идни производители, вработени и претприемачи, преку програма за пракса (практична обука) на органска фарма, и
  2. Претприемачи, фармери и вработени за кои ќе се развијат посебни кратки модуларни курсеви на тема органско производство.

ДОБРЕДОЈДОВТЕ

 КОИ СМЕ НИЕ?

Фондацијата Агро-центар за едукација е непрофитна фондација, основана во 2006 година во Скопје.

Во рамките на прилагодувањето кон современите потреби на земјоделството, руралниот развој и заштитата на човековата околина, се наметна потребата организација која ќе се занимава со едукација во земјоделството - Фондација Агро-центар за едукација (АЦЕ).

 ПРОГРАМА НА ФОНДАЦИЈАТА

Визија: АЦЕ е синионим за развој на човекови ресурси во земјоделството, производство на храна, заштитата на човековата околина и рурален земјоделски развој во Македонија и регионот.

Мисија: Услугите во образованието на АЦЕ ги задоволуваат потребите на фармерите, специјалистите, раководителите во индустриите, политиката, администрацијата и невладиниот сектор во Македонија и регионот во областа на земјоделството, производството на храна, заштитата на човековата околина и руралниот развој.

 УСЛУГИ

  • Обуки во различни области поврзани со земјоделството, заштитата на човековата околина и руралниот развој, скроени за потребите на целните групи

  • Организирање на конференции, семинари и работилници...

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Како да не најдете
 
  © FACE, All rights reserved